Yamaha heeft nog altijd een onderzoek lopen naar de problemen met de hdmi 2.1-chip in de huidige generatie av-receivers, maar dat weerhoudt de Japanse fabrikant er niet van om al nieuwe modellen aan te kondigen. De Aventage RX-A8A, RX-A6A en RX-A4A av-receivers bieden volgens Yamaha volledige hdmi 2.1-ondersteuning, met onder meer 8K60- en 4K120-passthrough, en ondersteuning voor VRR, QFT en ALLM. Toch werkt hdmi 2.1 niet direct vanuit de doos bij deze modellen. Yamaha geeft namelijk aan dat de mogelijkheden middels een toekomstige firmware-update geactiveerd worden.

Kijkend naar de overige specificaties hebben we te maken met volledig uitgeruste modellen. De RX-A8A is een 11-kanaals receiver, terwijl de RX-A6A en RX-A4A over respectievelijk 9 en 7 kanalen beschikken. Alle modellen bieden ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D en Yamaha's eigen kalibratiesysteem. Voor het streamen van muziek zijn onder meer AirPlay 2, Spotify Connect en MusicCast aanwezig. Ook is er ondersteuning voor spraakbediening middels Amazon Alexa.

Vooralsnog zijn de nieuwe receivers alleen voor Japan aangekondigd. Daar moeten de modellen vanaf eind juli op de markt verschijnen. Wanneer Yamaha de receivers ook naar Europa brengt en wat ze hier gaan kosten is nog niet bekend.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment