Yamaha heeft nog altijd een onderzoek lopen naar de problemen met de hdmi 2.1-chip in de huidige generatie av-receivers, maar dat weerhoudt de Japanse fabrikant er niet van om al nieuwe modellen aan te kondigen. De Aventage RX-A8A, RX-A6A en RX-A4A av-receivers bieden volgens Yamaha volledige hdmi 2.1-ondersteuning, met onder meer 8K60- en 4K120-passthrough, en ondersteuning voor VRR, QFT en ALLM. Er zijn zeven ingangen en drie uitgangen aan boord van de modellen. Toch werkt hdmi 2.1 niet direct vanuit de doos bij deze receivers. Yamaha geeft namelijk aan dat de mogelijkheden middels een toekomstige firmware-update geactiveerd worden.

Kijkend naar de overige specificaties hebben we te maken met volledig uitgeruste modellen. De RX-A8A is een 11.2-kanaals receiver, terwijl de RX-A6A en RX-A4A over respectievelijk 9.2 en 7.2 kanalen beschikken. Alle modellen bieden ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D en Yamaha's eigen kalibratiesysteem. Ook is er volledige HDR-ondersteuning aan boord, met onder meer HDR10, HDR10+ en Dolby Vision. Voor het streamen van muziek zijn onder meer AirPlay 2, Spotify Connect en MusicCast aanwezig. Ook is er ondersteuning voor spraakbediening middels Amazon Alexa.

Met de Aventage line-up van 2021 wordt zowel de binnenkant als de buitenkant van de receivers vernieuwt. Het minimalistische design laat de grote volumeknop tot zijn recht komen, alsmede het vernieuwde hi-res display, de draaiknop en overige aanraakgevoelige knoppen. Ongewenste trillingen van buitenaf worden effectief geabsorbeerd door de kenmerkende ‘vijfde voet’. Deze voet met Anti-Resonantie Technologie is doorontwikkeld in de drie modellen voor een nog efficiëntere dispersie van vibraties van het chassis.

De Yamaha RX-A8A, RX-A6A en RX-A4A zijn vanaf juli 2021 beschikbaar in Nederland en België voor prijzen van respectievelijk 3.799 euro, 2.749 euro en 1.679 euro.

Dit artikel is op 20 mei bijgewerkt met informatie over de hdmi 2.1-problemen en de prijzen voor de Benelux.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment