De update voor Xbox voert onder meer veranderingen door aan de Quick Resume-functie (die alleen beschikbaar is op Series X en S). Met Quick Resume open je heen snel eerder geopende games, zodat je daar niet lang op hoeft te wachten. Microsoft laat weten dat de functionaliteit nog sneller werkt dan voorheen.

Update voor Xbox

Daarnaast is het zo dat games die Quick Resume ondersteunen, voortaan voorzien zijn van een tag waaraan je ze gemakkelijk kunt herkennen. Ook biedt de Xbox een groep aan waarin games staan die momenteel onder Quick Resume vallen. Zo kun je dus veel sneller reeds opgestarte games terugvinden en opnieuw opstarten, zonder dat het allemaal te veel tijd kost.

Een ander nieuw aspect is de ondersteuning voor passthrough audio voor apps als Disney+, Apple TV en Plex. Dit moet voor betere audiokwaliteit zorgen, aangezien het decoderen van de audio de Xbox overslaat. Het geluid wordt rechtstreeks naar je speakers gestuurd, die zijn gekoppeld via hdmi. Je vindt deze optie binnen de audio-instellingen van je spelcomputer. Ook zal de Guide (het menu dat je oproept met de lichtgevende knop op de controller) laten zien wanneer er gebruikgemaakt wordt van audio passthrough.

Tot slot zijn er nog wat kleine aanpassingen:

  • Binnen ouderlijk toezicht kun je voor bepaalde games de multiplayer (de)activeren;
  • Er zijn nu dynamische achtergronden genaamd Motes;
  • De Xbox Game Pass-hub toont trailers van games waar je aandacht voor hebt.

De update kan elk moment op je Xbox arriveren. Ben je benieuwd naar welke games je nu het beste kunt spelen op je console? Check dan hier ons meest recente overzicht. Het volgende reviewoverzicht verschijnt volgende maand.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment