Vestel heeft de rechten voor de merknaam Toshiba en onder die noemer worden nu nieuwe series naar Nederland en België gebracht. De QA4C-serie bestaat uit modellen die voorzien zijn van de 4K-resolutie en quantum dots. Ook beschikken deze tv's over Android TV. De Q4LC-serie bestaat uit modellen die draaien op Toshiba-software, met toegang tot Netflix en YouTube.

Beide series bestaan uit televisies in formaten van 43-inch, 50-inch, 55-inch en 65-inch. Alle modellen komen met een quantum dot-filter en een kleurweergave van 90 procent van de DCI-P3-kleurruimte. Beide series bieden HDR-ondersteuning, maar welke formaten precies ondersteund worden is niet duidelijk. De Q4LC-modellen beschikken daarnaast over ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS Virtual:X. De QA4C-modellen bieden Chromecast-ondersteuning.

Beide tv-series komen met een audiosysteem dat ontwikkeld is door Onkyo. Ook kunnen beide series bediend worden met spraak, middels de Google Assistant-knop op de afstandsbediening.

De nieuwe Toshiba tv's worden in juli of augustus in Nederland en België verwacht. Over de prijzen is nog niets bekendgemaakt.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment