Microled lijkt het toverwoord voor 2021 te gaan worden. Het is bekend dat alle grote fabrikanten aan deze displaytechniek werken en Samsung kondigde eerder deze maand aan de eerste microled-televisies voor consumenten op de markt te gaan brengen.

Sony werkt ook al een tijdje aan deze techniek en heeft nu een teaservideo online gezet met de tekst “next Sony breakthrough in premium direct-view display technology”. Hoewel er niet over een specifieke techniek gesproken wordt lijkt het waarschijnlijk dat het om microled gaat.

De Japanse fabrikant zal op 6 januari tijdens CES 2021 een persconferentie houden en de nieuwe displaytechniek aan de wereld tonen. Aangezien de video door Sony Professional Solutions gepubliceerd is lijkt het in eerste instantie om displays voor de commerciële markt te gaan.

De nieuwe microled-televisies beschikken over minuscule leds die de subpixels vertegenwoordigen en rechtstreeks door de tfts aangestuurd worden. Elke (sub)pixel geeft zelf licht en kan perfect aan of uit geschakeld worden. Net zoals bij oled geeft elke subpixel van een microled0scherm zelf licht. Het belangrijkste voordeel van een microLED scherm is de hoge energie-efficiëntie en de hogere helderheid. Daarnaast zijn de leds niet organisch waardoor ze niet in kwaliteit afnemen en inbranden niet mogelijk is.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment