Het besluit van Warner Bros om films tegelijkertijd in de bioscoop uit te brengen als op streamingdienst HBO Max doet de bioscoopwereld schudden op zijn grondvesten. De vraag is of meer filmdistributeurs op dit nieuwe model overstappen. Sony Pictures in ieder geval niet. Het houdt de bioscooprelease exclusief. Wel heeft het andere plannen: er komen drie films en zeven series uit gebaseerd op PlayStation-games.

Films op basis van games

Er zijn steeds meer gamebedrijven die in de filmbusiness stappen. Zo heeft Rovio een filmtak opgezet voor zijn Angry Birds-prenten en hebben we de afgelopen jaren uit de koker van Ubisofts filmhuis kunnen genieten van Assassin’s Creed en Rabbids. Ubisoft heeft nog een film van Far Cry, Watch Dogs, Ghost Recon, The Division,Just Dance en Splinter Cell in de maak. Blizzard heeft een Skylandersserie gemaakt en werkt nu aan een Call of Duty-film. Kortom, er hangt vanalles in de lucht en daarin blijft Sony niet achter.

Sony heeft drie films en zeven televisie-series in ontwikkeling, schrijft Mediapost. Ze zijn allemaal gebaseerd op de videogames die je op PlayStation kunt spelen. Het gaat sowieso om de film van Uncharted, die al jaren in een ontwikkelhel verkeerd waarbij de ene na de andere roddel de ronde doet. Daarnaast wordt er een serie op poten gezet van The Last of Us, een van de meest populaire gamereeksen van het afgelopen decennium. Welke andere titels Sony maakt, dat is nog onbekend. Misschien iets met Sackboy of God of War, wat allebei exclusieve Sony-games zijn. Bovendien worden beide hoofdrolspelers, Sackboy en Kratos, gezien als een soort posterboys voor PlayStation.

Sony Pictures

De reden voor Sony om de bioscoop voor te laten gaan op streamingdiensten is simpel. Sony Pictures verdient goed aan een film door deze eerst een maand alleen in de bioscoop te vertonen. Vroeger was dit zelfs 90 dagen, nu zien we ook vaak 45, maar nu Warner Bros zelfs op 0 gaat en er nog steeds een pandemie heerst, lijkt er in 2021 vaak te worden gekozen voor een maand in de bios en dan naar streamingdiensten.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment