Tv-expert Vincent Teoh heeft op Twitter een video geplaatst waarin hij een lamp richt op zowel de Samsung QD-OLED-televisie als de conventionele oled-televisie van LG. De lamp is op de QD-OLED-televisie minder duidelijk zichtbaar en dus kunnen we concluderen dat Samsung een nieuwe techniek gebruikt om de hinderlijke reflecties op oled-televisies te minimaliseren.

The QD-OLED final production panel from @SamsungDisplay is all kinds of awesome, but check out the anti-glare vs an LG G1 when I shone my camera light on them. I'll reserve judgement when I get the chance to see it in daylight (demos were mostly dark room), but what do you think? pic.twitter.com/oC57jX8KVy

— Vincent Teoh (@Vincent_Teoh) January 5, 2022

Het QD-OLED-paneel van Samsung is voorzien van een soort antireflectiecoating, of eigenlijk een geoptimaliseerde structuur van de geprinte oled-pixels. Dit zorgt ervoor dat het licht diffuus gemaakt wordt en reflecties van lampen en objecten tot een minimum beperkt worden. Samsung doet er alles aan om concurrent LG te overtreffen met de verbeterde oled-techniek. QD-OLED moet in de basis al zorgen voor een hogere helderheid en betere kleurweergave, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant zet dus ook in op minder reflecties.

Wanneer Samsung zijn eerste QD-OLED-televisie precies uitbrengt is vooralsnog niet bekend, maar het is wel goed om te weten dat Sony gebruikmaakt van hetzelfde paneel, ontwikkeld door Samsung. De vorige week aangekondigde A95K QD-OLED-televisie van Sony zou dus over dezelfde technologie voor het minimaliseren van reflecties moeten beschikken.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment