De donkere dagen komen eraan en zeker nu we allemaal de verwarming een stuk lager zetten, is het voor veel mensen nog moeilijker om hun warme bed uit te komen. Kan een wake-up light daar verandering in brengen? We testten de wake-up light der wake-up lights: Philips Smartsleep Sleep & Wake-up Light.

Philips bekommert zich al jaren over de slaap van mensen: het begon allemaal met een vrij eenvoudige wake-up light, maar inmiddels is er de Smartsleep-variant die je niet alleen kan helpen om met een nep-zonsopgang te ontwaken, maar ook nog eens in de gaten houdt hoe lang je slaapt, wat de omstandigheden in je slaapkamer zijn en je helpt met ontspanningsoefeningen en een soort zonsondergangseffect om je juist in slaap te krijgen.

Slaap niet vanzelfsprekend

Slaap is helaas niet voor iedereen een kwestie van ‘als ik mijn hoofd op mijn kussen leg, ben ik weg’: veel mensen gaan liggen piekeren of kunnen simpelweg de slaap niet vatten. Deze wake-up light is er om dat wel te bewerkstelligen, namelijk door licht, geluid en ademhalingsoefeningen. De belangrijkste functie is echter voor veel mensen het ontwaken: zo komt de wekker om 7 uur niet zozeer als een verrassing, maar word je door het licht dat geleidelijk een steeds groter gedeelte van je kamer verlicht in etappes rustig wakker gemaakt.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment