Denk je aan kwalitatief hoogstaande elektrische kachels, dan kom je al snel bij Mill uit. De Noorse fabrikant brengt een hele serie slimme varianten uit. Van wifi-wandpanelen tot vrijstaande convectorkachels. In deze review gaan wij aan de slag met de Mill WiFi convectorkachel CO1200WIFI3, oftewel de Mill WiFi 1200. Je kunt met dit model ruimtes tot 18m2 verwarmen. Deze kachel van de derde generatie wifi-kachels van Mill heeft een vermogen van 1200 watt en kan je gemakkelijk via wifi verbinden. Niet alleen kun je de kachel zo overal ter wereld bedienen met de Mill Norway-app, ook komt er begin 2024 ondersteuning voor Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit.

Je kunt programma's instellen of individueel of per groep de temperatuur wijzigen. En ja, ook kunstmatige intelligentie zien we nu bij een elektrisch kacheltje. Dankzij een geavanceerd algoritme leert de kachel hoe snel of hoe langzaam de temperatuur stijgt of daalt in de kamer waar je de kachel gebruikt. Stel je na de leerperiode een tijd in waarop de temperatuur behaaglijk moet zijn, dan weet de kachel precies wanneer die moet beginnen met verwarmen. Ook zal het vermogen automatisch aangepast worden, dit komt ten goede aan het energieverbruik.

Terwijl het nog onduidelijk is wat de energieprijzen precies gaan doen deze winter, kan een elektrisch kacheltje straks wel de oplossing zijn als we opnieuw te maken krijgen met torenhoge energieprijzen. Afgelopen winter zat ik ook in mijn kantoortje met een elektrisch kacheltje. Af en toe even verwarmen in de ruimte waar ik zelf ben is een stuk voordeliger dan de kachel in huis op 20 graden zetten. Wie een elektrisch kacheltje slim gebruikt kan zo flink besparen op de energierekening. De Mill WiFi 1200 heeft een adviesprijs van 229 euro.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment