De R6 die we hier bekijken vormt netjes het middelpunt van de luxueuze R-lijn van Audiovector. De in Kopenhagen gevestigde luidsprekerbouwer heeft momenteel slechts twee luidsprekerfamilies, waarvan de R de hoogste is. Recent bekeken we van hen nog de goedkopere, slankere QR3, waarbij we al onder de indruk waren van de degelijke afwerking en mooie weergave. Hoe zit dan met de veel hoger gepositioneerde R-speakers? Daar waren we wel al langer nieuwsgierig naar.

Het R6-model lijkt als populairste model een geschikt vertrekpunt om die hogere Audiovector-modellen te onderzoeken. Het gaat hier om het middenmodel, geplaatst tussen de R1-boekenplankspeaker en de slanke R3-vloerstaander aan één kant en de grotere R8 en de machtige R11 aan de andere kant. Het is groot, maar ook niet té groot. De R6 past nog in de meeste woonkamers.

We kijken wel op als we de prijslijst van de R6 bekijken. Prijzen variëren van 16.250 euro tot 29.950 euro per paar – en dat is toch wel een aanzienlijke kloof. Waarom dat zo is gingen we onderzoeken in de luisterhoek van Eglantier bij Mechelen, net onder Antwerpen. Uitzonderlijk niet in onze eigen testruimte dus, maar wel op locatie bij een dealer die ons kon helpen bij het wisselen tussen de verschillende R6-modellen.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment