In deze review bekijken we een paar nieuwe luidsprekers uit de Forte-lijn. Die bestond al even, maar wordt nu vernieuwd met een tweede generatie. De Forte-toestellen horen bij de bestsellers van Argon Audio, naast hun draaitafels. Die naam ken je misschien als huisleverancier van de Scandinavische AV-winkelketen HiFi Klubben, die ook in Nederland actief is. De producten van Argon zijn echter ook elders beschikbaar.

De Forte A5 MKII bestaat uit een paar losse boekenplankspeakers. Het zijn compacte toestellen, beschikbaar in verschillende kleuruitvoeringen. Ondanks een bescheiden prijs van 699 euro zijn deze speakers uitgerust met heel wat zaken, zoals Bluetooth-streaming, een ingang voor een platenspeler en HDMI-ARC. Daarmee is de A5 MKII een intrigerend alternatief voor een soundbar als manier om je tv-geluid te verbeteren. Zo positioneert Argon deze speakerset ook, daarbij er op wijzend dat twee aparte speakers zowel bij muziek als bij films een veel betere geluidsbeeld zullen neerzetten dan een enkele draadloze luidspreker of soundbar.

De Forte A5 MKII kun je daarom ook zien als alternatief voor speakers van Sonos, al moet de aspirant-koper toch goed nadenken over wat hij juist zoekt. De Argon-toestellen hebben hun sterke punten die bij Sonos ontbreken. Ze bieden echter qua streaming enkel Bluetooth. Je kunt dus niet makkelijk meerdere Argon-speakers samenvoegen in één zone bijvoorbeeld, en er is geen gebruiksvriendelijke app waarin je alle streamingdiensten vindt. We zijn wel verbaasd dat de Argons bij het Bluetooth-streamen de aptX-codec ondersteunen, iets dat niet zo expliciet wordt uitgespeeld. Ook de nog betere aptX HD-variant herkennen de Denen.

Wakkere lezers zullen gemerkt hebben dat het hier Mark II-versies betreft. Deze nieuwe uitvoeringen zijn net verschenen en voegen onder meer die HDMI-ARC-poort toe en Bluetooth 5.0.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment