Gisteren werd bekend dat Signify eindelijk Matter-ondersteuning voor Philips Hue heeft toegevoegd. De update bracht echter nog meer aan het licht (via Tweakers). Zo moet je binnenkort namelijk verplicht ingelogd zijn. Dit is volgens Signify belangrijk voor de veiligheid. Het helpt om accounts en producten veilig te houden en ervoor te zorgen dat gebruikers het meeste uit het Philips Hue-systeem kunnen halen.

Hello Mysk, thanks for reaching out. Believe us, this change can only benefit the users, when it comes to security. Soon it will indeed be mandatory to have a Hue account in order to control the lights.

— Philips Hue (@tweethue) September 20, 2023

Straks is het dus niet langer mogelijk om de producten lokaal te gebruiken zonder account. Philips Hue was lange tijd lokaal te gebruiken zonder een verbinding naar buiten toe en was daarom juist populair bij veel gebruikers. Geen gegevens die je verder moest delen met derden, maar gewoon lokaal zonder inmenging. Binnenkort kan dat dus niet meer en moet je alsnog gegevens delen met Philips Hue om je slimme lampen te gebruiken. Op Twitter ontstaat inmiddels al een flinke discussie met verschillende gebruikers en wordt er furieus gereageerd. Hoe kan het nu veiliger zijn om juist wel een account en dus een verbinding naar buiten toe te maken dan lokaal zonder inmenging van buitenaf? Het Twitter-account van Philips Hue draait inmiddels overuren, maar slaagt er voorlopig nog niet in om het grootste deel van de gebruikers te overtuigen. De meeste gebruikers zullen ongetwijfeld een account gemaakt hebben, maar gebruik je Philips Hue nog zonder account? Binnenkort kan dat dus niet meer en moet je verplicht een account aanmaken.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment