Shuffle Play van Netflix kan abonnees helpen met het beantwoorden van de vraag: wat ik moet vanavond gaan kijken? Het algoritme is hier de baas, aangezien die op basis van je kijkgedrag content voorstelt. De optie moet in de eerste helft van 2021 gaan verschijnen, aldus de videostreamingdienst.

Shuffle Play van Netflix

Netflix heeft in het verleden al eens geëxperimenteerd met het aanbieden van willekeurige afleveringen van series, maar dit systeem werkt net even anders. Het bedrijf omschrijft de functie als volgt: abonnees krijgen de mogelijkheid te kiezen voor het direct bekijken van een titel die voor hen uitgekozen is, terwijl ze niet zelf hoeven te browsen.

Met andere woorden: Netflix heeft besloten dat kijkers zo besluiteloos zijn als het gaat om het kijken naar content, dat het bedrijf het keuzeproces uit handen neemt en je voorschotelt waarvan het algoritme zegt dat je dat leuk vindt. Factoren die daar invloed op hebben zijn de series en films die je al gekeken hebt en welke nog in je kijklijst staan.

Shuffle Play werd voor het eerst in augustus 2020 getest. Op dit moment test de videostreamingdienst de functie met een klein groepje mensen. Ook is het zo dat die alleen werkt op televisies; smartphonegebruikers moeten er dus nog even op wachten. Netflix laat weten dat de feedback tot nu toe positief is.

In andere nieuws: de videostreamingdienst heeft in het afgelopen kwartaal nog eens 8,5 miljoen abonnees bijgeschreven. Daardoor is de dienst door de magische grens van 200 miljoen gebruikers gebroken. Op dit moment heeft die namelijk 203,6 miljoen abonnees. In totaal hebben 37 miljoen mensen een abonnement afgesloten in 2020.

Streamingtips

Sinds begin 2021 hebben we op FWD een nieuwe rubriek, genaamd Streamingtips. In dit artikel geven we wekelijks tips voor de mensen die niet weten wat ze willen kijken op Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Ook kijken we naar Apple TV+ en Videoland, mocht er in die week toffe content toegevoegd zijn. Check hier het eerste artikel in de nieuwe serie.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment