Over ongeveer twee weken gaat CES 2021 van start. Nagenoeg alle grote spelers op het gebied van consumentenelektronica introduceren tijdens deze – nu virtuele – beurs hun nieuwste producten. LG heeft al een tipje van de sluier gelicht vandaag. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft namelijk zijn eerste QNED televisies die gebruikmaken van de miniled-techniek aangekondigd.

LG QNED tv-series

LG komt in 2021 met de QNED televisie-series. QNED staat voor quantum nanocell miniLED. De eerste twee delen kennen we al van eerdere line-ups, het tweede deel is één van de trends voor 2021. De miniled-techniek is simpel gezegd een verbeterde versie van de lcd led-techniek die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen. Het lcd-scherm is zoals het blijft maar de achtergrondverlichting bestaat bij deze techniek uit duizenden kleine leds (miniled dus) die in zeer kleine groepen aan te sturen zijn. De voordelen van miniled zijn een hoger contrast en een hogere helderheid. Wil je meer weten? Lees dan ons achtergrondartikel over miniled en microled.

De QNED-televisies die LG komend jaar op de markt brengt komen in 4K- en 8K-varianten en formaten tot 86-inch. Het 86-inch model is volgens LG voorzien van 30.000 leds en 2.500 dimming zones. Dit moet zorgen voor een contrast van 1.000.000:1 en een nauwkeurigere kleurweergave ten opzichte van bestaande lcd tv’s. LG brengt de QNED-televisies uit als premium lcd-televisies maar houdt de oled-televisies nog steeds als de absolute topmodellen. Deze tv’s beschikken immers over miljoenen pixels die zelf licht geven en aan te sturen zijn.

LG is niet de enige fabrikant die in 2021 met miniled komt. Ook Samsung lijkt met miniled-modellen te komen en bovendien heeft TCL al televisies met miniled op de markt. Het zal in ieder geval voor de consument niet makkelijker worden met wederom een nieuwe term. Naast OLED en QLED moet je nu ook kiezen uit QNED. Daarnaast zal Samsung vast en zeker ook weer een letter verderop in het alfabet toevoegen om de verwarring compleet te maken.

Begin januari vindt CES 2021 plaats en krijgen we alle details van zowel Samsung als LG te horen en te zien.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment