Over een kleine maand begint CES weer. De grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica is komend jaar volledig virtueel maar dat betekent niet dat we geen mooie innovaties kunnen verwachten. De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren en vandaag verschijnt het bericht dat LG Display in 2021 met een 83-inch oled-paneel komt en de helderheid van oled-panelen opschroeft.

De collega’s van AVCesar komen met het bericht dat LG Display op het punt staat om een 83-inch 4K oled-televisie uit te brengen. Op dit moment produceert LG display al 77-inch en 88-inch oled-televisies, maar de 88-inch varianten worden vooralsnog alleen met de 8K-resolutie uitgebracht. Er zou dus een 83-inch 4K-paneel klaarstaan voor lancering in 2021, wat betekent dat fabrikanten als LG, Philips, Panasonic en Sony in 2021 mogelijk 83-inch 4K oled-televisies gaan presenteren.

Daarnaast wordt er in het bericht gesproken over een hogere helderheid voor oled-panelen, met een maximale helderheid tot 1000 nits. Dit is geen bijzonder grote stap en niet compleet nieuw aangezien Panasonic dit jaar al oled-televisies met een helderheid van rond de 1.000 nits uitbracht. Panasonic wist dit voor elkaar te krijgen middels een eigen koelingtechniek. LG Display zou echter een andere techniek ontwikkeld hebben waarbij de pixels zelf zo’n 20 procent meer licht geven.

In de tweede week van januari verwachten we al het nieuws omtrent nieuwe televisies en technieken voor televisies.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment