Eigen spaargeld gebruiken

De meest voor de hand liggende manier om het slimmer maken van je woning te financieren, is gebruik te maken van eigen spaargeld. Spaarrekeningen leveren nog steeds relatief weinig rente, terwijl veel woningaanpassingen zorgen voor meer comfort én een woning meer waard maken.

Persoonlijke lening

Heb je niet voldoende eigen geld om een of meer technologieën te integreren in je woning? Dan kan een persoonlijke lening uitkomst bieden. Bij een dergelijk consumptief krediet krijg je eenmalig van een bank of andere geldverstrekker een bepaald bedrag, dat je vervolgens verspreid over een bepaalde tijd weer terugbetaalt (met rente). Je weet precies waar je financieel aan toe bent, aangezien de rente en de looptijd vooraf vaststaan. Onder bepaalde voorwaarden mag je de rente van een persoonlijke lening die je afsluit voor verbetering van zaken die onlosmakelijke verbonden zijn met je woning, fiscaal aftrekken in box 1.

Tweede hypotheek of hypotheek verhogen

Kost het meer dan 25.000 euro om je woning slimmer te maken? Dan is het vaak financieel het meest aantrekkelijk om je bestaande hypotheek te verhogen (mits je deze verhoogd hebt ingeschreven) of een extra hypotheek af te sluiten.

Afsluitende tip: check of de smarthometechnologie die je wil laten plaatsen, in aanmerking komt voor subsidie zoals SEEH.

Succes met het slimmer maken van je woning!

Dit is een gesponsord artikel.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment