Zeker wanneer je als bedrijf voor duurzaamheid staat, is dat wel chic. Je moet hiervoor een online laadpas ZZP aanvragen. Dit wordt verwacht van de toekomst van elektrische mobiliteit voor ZZP’ers.

Wat heb je nodig?

Het grote nadeel aan elektrisch rijden is dat je je auto nog niet zomaar overal kan opladen. Naast het feit dat je een elektrische auto nodig hebt, kan het dus ook handig zijn om niet alleen een laadpaal voor thuis, maar ook één voor kantoor aan te schaffen. Verder heb je een laadpas voor ZZP’ers nodig, zodat je jouw auto openbaar kunt opladen. Reis je voor je werk ook buiten eigen land? Dan heb je ook een tankpas ZZP voor Europa nodig.

Aanpassingen en flexibiliteit

Met een elektrische auto ben je een stuk duurzamer bezig dan met een auto op diesel of benzine, maar het vraagt wel een paar aanpassingen en wat flexibiliteit in je dagelijkse werkzaamheden. Wanneer je auto op benzine een lege tank heeft, vul je deze bij op een tankstation en kun je probleemloos doorrijden. Het opladen van een elektrische auto duurt echter een tijdje. In het gewone stopcontact duurt het zo’n 21 uur. Bij een eigen laadpaal moet je rekening houden met 8 tot 13 uur. Bij een openbare laadpaal duurt het zo’n twee uur. Houd er daarom rekening mee dat je je auto in de nacht altijd kan opladen en dat je niet met een halfvolle accu in de ochtend vertrekt.

Waarom elektrisch rijden de toekomst is

We weten allemaal dat het milieu niet erg blij wordt van fossiele brandstoffen. Ja, het produceren van elektrische auto’s en het opwekken van elektriciteit is ook niet altijd even vriendelijk voor de aarde, maar echt een stuk minder erg dan fossiele brandstoffen. Bovendien weten we allemaal dat fossiele brandstoffen langzaam aan het opraken zijn. We moeten er dus echt aan geloven dat we in de toekomst allemaal elektrisch moeten gaan rijden. Er worden zelfs al wegen aangelegd waarmee je tijdens het rijden je auto kunt opladen. Je zult zien dat we in de verre toekomst dus misschien niet eens meer laadpalen nodig hebben en elektrisch rijden dus echt de nieuwe standaard wordt.

Waarom elektrisch rijden niet de toekomst is

Om het simpel te zeggen: Elektrische auto's worden nog niet zo veel gebruikt als we hadden verwacht. Er zijn nog steeds te weinig laadpalen in ons land, en dat maakt het minder aantrekkelijk om een elektrische auto te kopen. Daarnaast zijn ze ook best duur. Hoewel elektrische auto's ooit als de toekomst werden gezien, lijken ze nu minder populair te worden. Maar als ondernemer maak je wel een sterk statement door elektrisch te rijden, en veel elektrische auto's zien er echt gaaf uit. Toch zegt VNA dat het aantal elektrische auto's in de verkoop aan het dalen is. Dit trekt zeker wel weer bij!

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment