Elke januari trapt de CES-beurs in Las Vegas het nieuwe techjaar af met veel producten en visies – CES 2024 is daar niet anders in. Vaak gaat het om producten die in de Verenigde Staten blijven, in een enkel geval blijft het product alleen bestaan als idee of concept en in alle andere gevallen komen de aangekondigde apparaten ook naar Nederland en België. Het is een spetterende beurs waar nieuwe technologieën en apparaten ook zomaar op de gang van een willekeurig hotel aandacht kunnen genereren. Kortom: een leuke drukte waar we jaarlijks naar uitkijken.

Toch zien we dat de CES de laatste jaren zijn glans wat verliest, net als overigens vrijwel alle andere grote beurzen. Met name de grotere fabrikanten kiezen er steeds vaker voor eigen evenementen te houden, gedurende het jaar. Ook nemen ze steeds minder producten mee naar de beursvloer en focussen ze zich vooral op ontwikkelingen voor de toekomst. En als er al producten voor 2024 aangekondigd worden dan gaat het vaak alleen om te topmodellen waarvan de volledige specificaties nog ontbreken. CES staat dus vooral in het teken van zien en gezien worden, en de concurrentie aftroeven met mooie en vaak dure elektronica.

Vrijwel alle grote merken zijn op de CES aanwezig, maar de focus ligt toch vooral op die paar nieuwe features of dat ene unieke product. Van complete line-ups moeten details later in het jaar verschijnen en sowieso is het maar de vraag wat er precies in welke vorm naar Europa komt. Voor kleinere bedrijven geldt vaak dat ze niet de middelen hebben om verschillende varianten uit te brengen, wat we met name terugzien op het gebied van smarthome. Op het gebied van smarthome waren het vooral de robotstofzuigers die dit jaar in de spotlight stonden, en natuurlijk kon Matter ook niet ontbreken.

Er is dus zeker wat gepresenteerd om enthousiast van te worden. In dit verslag nemen we je mee langs de hoogtepunten van CES 2024. We doen dat aan de hand van onze verschillende channels, namelijk Beeld, Audio, Smarthome, Create en Mobile. Traditiegetrouw komt er vooral nieuws naar buiten binnen de eerste categorie, maar de smarthomecategorie blijft elk jaar groeien, zeker ook omdat al die producten uit de av-wereld steeds slimmer en dus onderdeel van het smarthome worden. Voor de categorie mobile geldt dat we nog een paar maanden langer moeten wachten op de volgende beurs, maar ook in deze categorie zijn een aantal leuke aankondigingen voorbij gekomen.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment