Elke januari trapt de CES-beurs in Las Vegas het nieuwe techjaar af met veel producten en visies — CES 2022 is daar niet anders in. Vaak gaat het om producten die in de Verenigde Staten blijven, in een enkel geval blijft het product alleen bestaan als idee of concept en in alle andere gevallen komen de aangekondigde apparaten ook naar Nederland en Belgie. Het is een spetterende beurs waar nieuwe technologieën en apparaten ook zomaar op de gang van een willekeurig hotel aandacht kunnen genereren. Kortom: een leuke drukte waar we jaarlijks naar uitkijken.

Toch is dit jaar, net als vorig jaar, helaas anders gelopen. De beurs werd vlak voor de start al teruggebracht in het aantal dagen, met name door het alsmaar groeiende aantal besmettingen in de Verenigde Staten. Ook trokken diverse grote partijen zich terug van de beursvloer, waaronder Microsoft, Google, Intel en Lenovo. De beurs zelf was dus al mager gevuld en ook het aanbod van nieuws bleef steken op het niveau van vorig jaar.

Toch is er zeker genoeg gepresenteerd om enthousiast van te worden. In dit verslag nemen we je mee langs de hoogtepunten van CES 2022. We doen dat aan de hand van onze verschillende channels, namelijk Beeld, Audio, Smarthome, Entertainment en Mobile. Traditiegetrouw komt er vooral nieuws naar buiten binnen de eerste categorie, maar ook smarthomeproducten zijn veelvuldig in onze mailbox terecht gekomen. Nagenoeg alle grote tv-fabrikanten hebben hun topmodellen of complete line-ups voor 2022 aangekondigd, we hebben nieuwe beeldtechnieken voorbij zien komen én er wordt veel aandacht besteed aan de alsmaar slimmer wordende huizen. Voor de categorie mobile geldt dat we nog een paar maanden langer moeten wachten op de volgende beurs, maar ook in deze categorie zijn een aantal leuke aankondigingen voorbij gekomen.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment