De widgets kennen we natuurlijk al van de iPhone, maar met iPadOS krijgen de widgets nog meer mogelijkheden. De widgets kunnen niet alleen op het standby-scherm geplaatst worden maar ook op elk willekeurige homescherm met apps. Widgets zijn door het grotere scherm van de iPad veelzijdiger in gebruik. Zo kun je snel door een fotobibliotheek bladeren, door Netflix bladeren of notities bekijken. De homescreens zijn naar eigen inzicht in te delen met widgets en apps.

Ook de App Library is aangepast, zoals we inmiddels kennen van de iPhone. Apps worden verzameld in verschillende schermen, waar je eenvoudig je favoriete apps kunt zoeken. Het is echter ook mogelijk om schermen met apps te verbergen. Op deze manier hoef je niet meer al je homeschermen vol te stoppen met apps. In tegenstelling tot de iPhone is de App Library te vinden in het dock.

Multitasking krijgt in iPadOS 15 ook meer focus. Zo is het eenvoudiger om twee of zelfs drie apps naast elkaar te gebruiken en kun je multitasking-opties direct vanuit de bovenzijde van je scherm oproepen. Door een splitscreenweergave omhoog te swipen kun je een extra app toevoegen zodat je meerdere taken tegelijkertijd kunt uitvoeren. Daarnaast komen er in iPadOS 15 meer keyboard shortcuts.

Met Quick Note kun vanuit elk scherm een notitiescherm oproepen, een snelle notitie maken en de notitie naar beneden trekken om hem te verbergen. In de notitie kun je links plaatsen en eigen styling gebruiken. Door naar rechts of links te swipen blader je door recente notities en wanneer je op links in een notitie klikt wordt de link op de achtergrond geopend.

De eerste bèta van iPadOS 15 komt deze week uit. De uiteindelijke versie wordt dit najaar uitgebracht en kan gratis gedownload worden. Welke iPads ondersteund worden is nog niet bekendgemaakt.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment