Chats van WhatsApp zijn op dit moment al beveiligd middels end-to-end encryptie. Dit betekent dat ze eigenlijk alleen maar zichtbaar zijn voor jou als gebruiker en voor de ontvanger. Maar wanneer je een backup van de chatgeschiedenis op een cloud-opslag als Google Drive of iCloud zet, dan is deze beveiliging niet meer aanwezig. De beveiliging is dan in handen van de bedrijven achter de cloud-opslag. In het verleden hebben wetshandhavende autoriteiten met succes toegang gekregen tot enkele cloud-diensten, waardoor deze chatgeschiedenis dan ook zichtbaar was. Voor de gewone sterveling wellicht niet heel boeiend, maar wil je je chatgeschiedenis toch goed beveiligen, dan komt WhatsApp binnenkort met een nieuwe mogelijkheid.

Je kunt straks je chatgeschiedenis al vanuit WhatsApp beveiligen voordat je deze opslaat op een cloud-opslag. In dat geval staat je chatgeschiedenis dus beveiligd met een wachtwoord in de cloud-opslag, wat betekent dat niet iedereen daar zomaar meer in kan lezen wanneer er toegang is gegeven tot jouw opslag.

• The chat database is already encrypted now (excluding media), but the algorithm is reversible and it's not end-to-end encrypted.
• Local Android backups will be compatible with this feature.

The chat DB and media will be encrypted using a password that only you know. https://t.co/WAliLUnF18

— WABetaInfo (@WABetaInfo) March 8, 2021

WhatsApp wil nog niet reageren

Zeker is het echter nog niet. De website WABetaInfo bericht over dit nieuws en heeft een goede track-record als het gaat om nieuwe functies voor de berichtendienst. Website The Verge heeft contact opgenomen met WhatsApp over de nieuwe beveiliging, maar de berichtendienst wilde niet reageren. We zullen dus nog even moeten afwachten of de nieuwe beveiliging voor je chatgeschiedenis straks daadwerkelijk mogelijk is.

Lees meer nieuws over deze populaire berichtendienst.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment