Spotify introduceert later dit jaar de dienst Spotify HiFi. Deze aanvullende dienst maakt het mogelijk muziek te streamen in hogere kwaliteit dan Spotify momenteel aanbiedt. Hiermee gaan het bedrijf de concurrentie aan met onder meer Qobuz en Tidal.

Het speciale HiFi-abonnement biedt lossless muziek, wat simpelweg betekent dat er geen compressie overheen gaat. De kwaliteit moet hiermee te vergelijken zijn met die van een CD. De dienst komt als optie bovenop een bestaan abonnement en is volgens Spotify een veelgevraagde extra. Het abonnement zal compatibel zijn met Spotify Connect-speakers.

De prijs van een HiFi-abonnement is nog niet bekend, maar Spotify test al een tijdje met acties voor geselecteerde gebruikers. Zo kreeg een aantal gebruikers in 2017 de mogelijkheid om lossless muziek te streamen voor een meeprijs 5, 7,50 of 10 dollar. Dit is dan bovenop de standaard prijs van 10 euro per maand.

Het Spotify HiFi-abonnement moet later dit jaar verschijnen en zal gefaseerd uitgerold worden naar verschillende regio's. Of Nederland en België ook direct toegang krijgen tot de dienst is vooralsnog onduidelijk. Ook de prijs zal op een later moment bekendgemaakt worden.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment