Nu maakt Samsung duidelijk dat de S Pen ook gebruikt kan worden op andere smartphones van het bedrijf. De populaire stylus, die mettertijd een bluetoothaccessoire geworden is, koppelt zichzelf dus helemaal los van de Note. De Samsung Galaxy S21 Ultra is de eerste non-Note-smartphone die de stylus ondersteunt. De implementatie is ietwat anders en de vraag is wat Samsung precies van plan is hier.

S Pen naar andere Samsung-smartphones

De S Pen wordt als aparte accessoire beschikbaar gesteld voor de Galaxy S21 Ultra. De stylus wordt dus niet standaard meegeleverd en er is ook geen aparte opbergruimte aanwezig, zoals dat wel bij de Note-serie het geval is. Wil je de stylus gebruiken en netjes meenemen, dan zul je een hoesje moeten kopen die opbergruimte aanbiedt voor je smartphone en stylus.

Helaas is het ook zo dat het niet dezelfde S Pen is als van de Note. Verwacht dus niet dat je precies dezelfde dingen kunt doen als op een Note-telefoon. Zo is deze versie van de stylus ontbeerd van Air Actions en bluetoothondersteuning. Mocht je een oudere stylus hebben liggen van een oudere Note of oudere Samsung-tablet, dan kun je die wel gebruiken. Bovendien is de Ultra compatibel met alle Wiacom-pennetjes.

In de toekomst komt de Samsung-stylus ook naar andere Galaxy-smartphones, zo maakt een Samsung-vertegenwoordiger bekend (via Sammobile):

We are committed to innovating new mobile experiences that flow seamlessly and continuously to make our consumers’ lives easier and better. We’ve made the bold decision to expand the S Pen experience to Galaxy S21 Ultra, and plan to expand the S Pen experience across additional device categories in the future. We remain committed to providing the best mobile experience to our consumers and will continue to actively listen and consider consumer feedback in our product innovations.

Eerder doken er al geruchten op onder stylusondersteuning voor de Fold-lijn. Dat is een smartphonelijn waar je onder meer uitvouwbare smartphones in tegenkomt (smartphones die tot kleine tablets uit te vouwen zijn). Dergelijke producten kunnen profiteren van een stylus.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment