Dat is onderdeel van een nieuwe dashboardupdate die Microsoft deze week uitrolt naar testers van de software. Naast de partychatfunctionaliteit worden ook multiplayer voor free-to-play games (games zoals Fortnite en Rocket League) en de Looking for Groups-functie gratis gemaakt.

Microsoft gooit Xbox-netwerk meer open

De laatste tijd verandert er veel bij Xbox. Eerder probeerde Microsoft een prijsverhoging door te voeren voor het Goldabonnement, maar daar werd later toch op teruggekomen. Verder kwam eerder deze week naar buiten dat Xbox Live voortaan het Xbox-netwerk genoemd wordt. Nu zien we dus dat het bedrijf stappen onderneemt dat netwerk verder op te gooien met de gratis partychatfunctie.

Xbox Insiders in Alpha Skip Ahead & Alpha today we are flighting some new features. Multiplayer in Free-to-play games, Looking 4 Groups and Party Chat on Xbox no longer requires an Xbox Live Gold membership as we flight and test these service changes ahead of general availability

— Brad Rossetti (@WorkWombatman) March 24, 2021

Dat maakt Brad Rossetti bekend in zijn tweet, die we hierboven overgenomen hebben voor de volledigheid. Rossetti is verantwoordelijk voor Xbox en pc-gaming bij Microsoft. Wanneer de veranderingen doorgevoerd worden, dan hoef je straks dus niet meer te betalen voor het kunnen chatten met je vrienden of wanneer je een potje Fortnite wil spelen. Bij Sony en Nintendo hoef je ook niet te betalen voor online diensten als het gaat om gratis te spelen videogames.

Het is nog niet bekend wanneer de update voor iedereen verschijnt. Dat moet ergens in de komende maanden gebeuren.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment