De LG Éclair (modelnummer QP5) is de eerste compacte soundbar – voor zover wij weten – die beschikt over een 3.1.2-kanaals geluid, compleet met naar boven gerichte speakers die audio vanaf het plafond naar beneden kunnen laten kaatsen. De hardware is slechts 30 centimeter breed en vijf centimeter hoog, en alleen in het wit verkrijgbaar (al overweegt de fabrikant een zwarte variant).

Dit is de LG Éclair

Binnenin de 320 watt LG Éclair zitten vijf drivers: één voor het midden, twee aan de zijkanten (voor linker en rechter kanalen, die in een hoek van 45 graden geplaatst zijn voor een betere verspreiding van het geluid) en natuurlijk de twee drivers die naar boven gericht zijn. Daardoor ondersteunt de compacte soundbar Dolby Atmos en DTS:X.

De Éclair wordt geleverd met een draadloze subwoofer, die de lage tonen voor z’n rekening neemt. De vormgeving en de interne indeling zorgen ervoor dat het systeem een mooi basgeluid weergeeft en je tanden er niet van trillen — daardoor moet volgens LG dit systeem geschikt zijn voor kleinere (woon)kamers.

Andere soundbars van LG

Dit is overigens niet de enige soundbar die LG in de planning heeft staan. Ook komen er nog premium modellen met 7.1.4, 5.1.2 en 3.1.2 aan, die allemaal Dolby Atmos en DTS:X ondersteunen. Daarnaast is het geluid afgesteld door Meridian Audio.

Bovendien is het zo dat de higher-end soundbar van het merk ondersteuning aanbieden voor Apple AirPlay 2 en Amazon Alexa. Die opties bestaan naast de integratie met de Google Assistent en Google Cast. Dat betekent dus dat je de soundbars kunt opnemen in groepen van producten die Googles technologie ondersteunen, maar dus ook van producten die Apples technologie geïntegreerd hebben.

Verder zijn er nog goedkopere soundbars met 2.1- en 5.1-kanaals geluid. Tot slot kondigt LG ook TV Sound Mode Share aan. Daardoor kunnen televisies van LG hun geluid combineren met soundbars die de technologie ondersteunen en die zijn aangesloten via hdmi-arc. LG-tv’s sturen meestal ongecomprimeerde audio door naar soundbars, maar in dit geval gebeurt dat pas nadat de audio al eens bewerkt is — de tv’s maken dan gebruik van de krachtige AI-geluidschip van het bedrijf. Dit werkt alleen met soundbars van LG; niet van andere merken.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment