Het lijkt erop dat de Arlo Video Doorbell dan eindelijk voorzien is van ondersteuning voor Apple HomeKit, het smarthomeplatform van het bedrijf uit Cupertino. Dat doet het bedrijf tijdens CES 2021, zonder al te veel bombarie.

Apple HomeKit voor Arlo Video Doorbell

Vooralsnog lijkt het ook alleen om de bedrade versie van de slimme videodeurbel te gaan. De fabrikant heeft op zijn Amerikaanse website een compleet stappenplan online gezet met daarin alles dat je wil weten over de update en hoe je de functie gebruikt. We hebben diezelfde pagina ook op de Nederlandse website zien staan, in de vorm van een link naar dat artikel, maar helaas kom je dan wederom uit op de Amerikaanse versie van die pagina. Het is dus nog even afwachten of we ook hier in Nederland de update kunnen verwachten.

Wanneer je wil uitproberen of de update al beschikbaar is, dan dient je basisstation tenminste te beschikken over één van de onderstaande firmwareversies.

  • VMB5000: 1.14.0.91378e45094
  • VMB4540: 1.15.0.2371f7780e1
  • VMB4500: 1.14.0.22777
  • VMB4000: 1.14.0.22776

Helaas is het zo dat de Arlo Video Doorbell géén toegang krijgt tot HomeKit Secure Video. Met die optie is het mogelijk opgenomen bestanden meteen te uploaden naar de cloud van iCloud. Arlo wil natuurlijk dat je bij het bedrijf een abonnement afsluit, zodat ze extra aan klanten kunnen verdienen die hun opgenomen beelden willen inzien via de cloud. Met de HomeKit-integratie is het mogelijk toegang te krijgen tot live-beelden binnen de Woning-app. Ook is er ondersteuning voor automatiseringen in je smarthome.

Klik voor bron | Smarthomemagazine.nl

Over de auteur

Ad Min

admin

Leave a Comment